M :: Pomysły na opowiadania
Moderators: Olka, Hotaru, Hotori, Hypatia
- lizzy_maxia
- Fan
Nie poganiaj nas, bo się w sobie zamkniemy
Jeśli ktoś znajdzie w tym temacie inspirację na ciekawe opowiadanko, napisze je i nam zaprezentuje (tak myślę), więc poczekajmy, bo rzadko kiedy wena spływa prosto z nieba, czasami pomysł musi dojrzeć w umyśle 'pisarza'...Niekiedy dojrzewa latami
Nie ma innej rady, jak uzbroić się w cierpliwość.
![Cool 8)](./images/smilies/icon_cool.gif)
![Wink :wink:](./images/smilies/icon_wink.gif)
A po mnie w dalszym ciągu chodzi ten nieszczęsny starożytny Egipt i w dalszym ciągu zamiast czytać o funkcjach, czytam o sztuce egipskiej. Swego czasu powstał nawet podobny temat, tyle że bardziej ograniczony - Garść Pomysłów Historycznych. Lizziett, pamiętasz? Chyba w końcu nie doczekało się zakończenia. Lizeth-a-Re i Valentius zdaje się
{o} pisał coć rzymsko-chrześcijańskiego a Hotori była w trakcie swojego egipskiego. Więc kto się skusi i napisze coś uroczego w stylu egipskim, co? Nie żeby to od razu było na miarę "Faraona" czy "Egipcjanina Sinuhe", ale też coś ponad zwykłą wymianę zdań w dialekcie z Pragi-Północ albo z Targówka
Kto napisze? Scenariusz jest właściwie gotowy, tylko to teraz ładnie ubrać ![Wink :wink:](./images/smilies/icon_wink.gif)
- brendanferhfan
- Zainteresowany
Ludzie macie ciekawe pomysly
Tylko czytac
Doczekalam sie starozytnego Egiptu i Titanica chociaz tylko streszczenia...
Czekam na zale opowiadanie, bo i tak sie wzruszylam na tym streszczeniu szczegolnie na samobujstwie Liz popelnionym przez nic nie swiadomego kokosa
Ciekawie...
Aha Piter
Dzinks nazywa mnie Bren ![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Chciałem zauważyć że bardzo dobrzy autorzy (nazwisk nie wymienię) piszą o propozycjach na opowiadanie a w takim wypadku kto je ma napisać taki analfabeta jak ja
muszę przyznać że faktycznie pomysły dojrzewają w głowie autora ale jeżeli komuś pomysł dojrzewa w głowie ale nigdy tego nie napisze bo jest analfabetą a swojej koncepcji nie przedstwi innym bo.........
![Exclamation :!:](./images/smilies/icon_exclaim.gif)
![Question :?:](./images/smilies/icon_question.gif)
- lizzy_maxia
- Fan
Jeśli przyjąć, że Liz ma schizofreniczną naturę i gdy zapada zmierzch, przemienia się w żądnego krwi kokosa...(krwiożerczy pomidor też byłby dobry
). A świnie też się gdzieś znajdą, wystarczy pójść za zapachem
(podpowiem, że chowają się w sekretnej komnacie pod pokładem --> a jedna z nich to, zamieniona przez wróżkę, Isabel, czekająca na księcia, który odczyni zły urok ![Twisted Evil :twisted:](./images/smilies/icon_twisted.gif)
![Razz :-P](./images/smilies/icon_razz.gif)
![Laughing :lol:](./images/smilies/icon_lol.gif)
![Twisted Evil :twisted:](./images/smilies/icon_twisted.gif)
- brendanferhfan
- Zainteresowany
- lizzy_maxia
- Fan
Mam nową koncepcję (już bardziej na poważnie i tu ukłon w stronę Nan): fick przez epoki. Wybrać najbardziej charakterystyczne zjawiska dla kilku najciekawszych okresów historycznych i w takiej scenerii umieścić akcję opowiadania (np. wspomniany już Egipt, średniowiecze - Max rycerz, a Liz uwięziona w wysokiej wieży
, potem może klimaty barokowe, dalej romantyzm pełną parą z wszystkimi aspektami tej epoki - Maxwell prezentujący postawę werteryczną...
; lata 20 - ste w Ameryce i Michael w szponach hazardu z obłędnym wzrokiem buszujący po każdym napotkanym kasynie oraz Max - mafioso, czekający na spłatę długu
; i wreszcie współczesność). Wszystko w jednym opowiadaniu, bohaterowie Ci sami, tylko w różnych pokoleniach. Taka saga rodzinna
Ooo, albo inaczej - Roswell jako fantasy...wiele wcieleń, motyw wędrówki, elfy i krasnoludy, czyli Drużyna Granilithu ![Laughing :lol:](./images/smilies/icon_lol.gif)
![Rolling Eyes :roll:](./images/smilies/icon_rolleyes.gif)
![Razz :P](./images/smilies/icon_razz.gif)
- brendanferhfan
- Zainteresowany
- lizzy_maxia
- Fan
Doprawdy, co Wy z tymi świniami? Chlewik tu urządzamy, czy co?
Taaa, wziąć takiego z trzeciego sezonu, ufarbować mu kłaki na biało i Elf jak malowany
A Shiri byłaby Arweną, pasuje?
Oczywiście bezwzględny agent Pierce przeistoczyłby się w okrutnego Saurona...I miałby u swego boku armię złożoną z psychopatycznych pietruszek, hehe. Zaraz zaraz, widzę jakieś nieścisłości...![Wink :wink:](./images/smilies/icon_wink.gif)
a Michael jest ogrem
Zdecydujcie się, dobra? Elf czy og(ie)r? A może dwa w jednym?Legolasem ma być Michael
- lizzy_maxia
- Fan
Loonie, zdaję sobie z tego sprawę, co więcej - oba filmy oglądałam...Ale ogr to ogr
Proponuje kompromisowe rozwiązanie - wykorzystajmy trik z rozdwojeniem jaźni...Za dnia Michael - sympatyczny zielony stworek (bynajmniej nie ufolud
) mieszkający na odludziu wraz ze swoim wiernym rumakiem...yyy...osiołkiem ma się rozumieć...A co noc zasilałby szeregi armii Saurona...I wilk syty i owca cała ![Mr. Green :mrgreen:](./images/smilies/icon_mrgreen.gif)
![Mr. Green :mrgreen:](./images/smilies/icon_mrgreen.gif)
Lizzy musze stwierdzic ze masz talent do rozwiazywania konfliktow...
kompromis fantastyczny...
Ps.![Mr. Green :mrgreen:](./images/smilies/icon_mrgreen.gif)
![Cheesy Grin :cheesy:](./images/smilies/icon_cheesygrin.gif)
heh ja tez... co wiecej... zapewniam Cie ze zdaje sobie sprawe ze ty zdajesz sobie sprawe... ehhh. tzn. to ze ogladalas to wiedzialam bo juz kiedys w jakims innym temacie pisalas... a poza tym pomyslmy logicznie... kto w dzisiajszych czasach nie zna kogos tak wspanialego jak ShrekLoonie, zdaję sobie z tego sprawę, co więcej - oba filmy oglądałam...
![Mr. Green :mrgreen:](./images/smilies/icon_mrgreen.gif)
- brendanferhfan
- Zainteresowany
Ale przepraszam o czyms zapomnialas to maja byc ZMUTOWANE PSYCHOPATYCZNE PIETRUSZKI. Zapomnialysmy tez o calej obsadzie np.Legolasem - Brendan (ma sie rozumiecmiałby u swego boku armię złożoną z psychopatycznych pietruszek
- lizzy_maxia
- Fan
A może by tak wybrać wykazać się kreatywnością i wymyślić im nowe imiona? Z pewnością pomoże w tym ta oto stronka: http://www.lotruk.com/nametranslator/index.htmlNa przykład Michael jako elf zwał by się Fend
A resztę to juz sprawdźcie sobie sami
Tylko teraz pytanie: kto powoła Drużynę Granilithu do życia? ![Rolling Eyes :roll:](./images/smilies/icon_rolleyes.gif)
![Confused :?](./images/smilies/icon_confused.gif)
![Rolling Eyes :roll:](./images/smilies/icon_rolleyes.gif)
- lizzy_maxia
- Fan
Nie nie nie! Błagam, nie wrabiajcie mnie w to! Ja tylko zapodałam pomysł, opracowaniem niech zajmie się ktoś ... o większym poczuciu humoru...na przykład...ooo...Piter
Tak, Piter, doskonale się do tego nadajesz!! Tylko nie próbuj się wykręcać. Czytałes "Władcę"? Nawet jeśli nie, to improwizuj chłopie, improwizuj
I swoje świnki będziesz mógł dodać...Tylko że wtedy...ten temacik musiałby przenieść się do Miodzio ![Cool 8)](./images/smilies/icon_cool.gif)
![Twisted Evil :twisted:](./images/smilies/icon_twisted.gif)