to mój pierwszy ff i mam nadzieję, że się wam spodoba!!! podam go w kilku częściach choć i tak jest krótki... oto on.....
![Laughing :lol:](./images/smilies/icon_lol.gif)
REBELIANCI
cz.1.
Kyle siedział w domu i rozmyślał. To wszystko potoczyło się tak szybko. Śmierć Tess, która wysadzilła bazę FBI w powietrze, a teraz wojsko chce zabić jego najlepszych przyjaciół. Max, Liz, Isabel i Michael byli jego najlepszymi przyjaciółmi. Połączyła ich wspólna tajemnica. Jego nie zabiją, ale nie może ich tak zostawić. Uciekną razem. Bał się coraz bardziej. No cóż, trzeba iść po świadectwo...
Przyjaciele usiedli osobno. Spodziewali się ataku w każdej chwili. Nagle Max wyczuł, że są obserwowani. Spojrzał w górę i dostrzegł snajperów zajmujących pozycje. Dał znak przyjaciołom i poszedł w stronę sceny. Tam wyłączył światło aby przyjaciele mogli spokojnie wydostać się ze szkoły. Max ewakuował się tylnym wyjściem. Mieli spotkać się przy jaskini z inkubatorami....
- Czy wszyscy bezpiecznie dotarli? - zapytał Max
- Tak, wszyscy są - mruknął Michael
W tym samym momencie Isabel żegnała Jesse'a.
- Kocham cię, ale nie mogę cię narażać. Będzie lepiej jak się rozstaniemy- mówiła. Jesse musiał odejść. Kiedy wszyscy wsiedli do samochodu Kyle nagle postanowił zostać.
- Nie mogę jechać! Nie zostawię ojca, mój dom jest w Roswell. Bardzo chcę jechać z wami, ale równie mocno chcę zostać. Przykro mi. Mam nadzieję, że jeszcze się spotkamy - powiedział Kyle i wysiadł. Nikt go nie zatrzymywał. Kyle nie żałował swej decyzji.
Kyle wrócił do domu, gdzie powitał go ojciec. Obaj padli sobie w ramiona. Jim Valenti bardzo się cieszył, że jego syn został. Postanowili zacząć życie od nowa, choć to wcale nie było proste. Nie chcieli wspominać tamych wydarzeń. Jim został szeryfem, a jego syn otworzył własny warsztat smochodowy. Obaj żyli własnym życiem i nie wspominali kosmcznej czwórki oraz ich przyjaciół
Kyle właśnie oglądał telewizję, gdy nagle rozległo sie pukanie. Niechętnie odszedł od telewizora, gdyż leciał najważniejszy mecz sezonu. Kiady otworzył drzwi to o mało nie zemdlał. Nie mógł wydusić z siebie żadnego słowa.
- Tess? Co ty tu robisz? - udało mu się wyrzucić z siebie tych kilka słów. - Przecież ty nie żyjesz! - mówił spanikowany. Oto stała przednim jak gdyby nigdy nic Tess Harding.
- Jak widzisz żyję. Czy mogę wejść? Chyba, że... - powiedziała spokojnie Tess, choć w jej oczach było widać strach.
- No... nie wiem... A jak... No wiesz... - jąkał się Kyle
- Nie bądź głupi! - Tess odsunęła chłopaka i weszła do środka. - Nic się tutaj nie zmieniło. No, może tylko program telewizyjny, bo zamiast nagich króliczków jest mecz - ironizowała Tess, starając się rozluźnić atmosferę
- Mecz? Co??? Aaaa... Mecz!!!! - Kyle sam nie wiedział co mówi - jak możesz tu przyjść po tym co zrobiłaś i jeszcze udajesz, że nic się nie stało - mówił zdezorientowany Kyle. Ośmieliła się tu wrócić i zachowuje się jakby wróciła z wakacji a nie z.... no właśnie. Skąd? Przecież umarła! A może stoi przed nim jej duch?
- Czy możesz mi dać coś do picia? - spytała słodko Tess. Kyle zanim zastanowił się co robi, przyniósł jej wodę.
- Możesz mi wytłumaczyć jak to się stało, że ty... że nie... - plątał się Kyle
- Że nie umarłam? - zaśmiała się Tess. Wtedy drzwi się otworzyły i do mieszkania wszedł szeryf Valenti.
- co to ma być? Co ona tu robi?- Jim wyciągnąl broń
- Właśnie chcę się dowiedzieć, ale na razie możesz schować broń. Ona jest nieroźna- uspokoił ojca
- Nie chcę zrobić wam krzywdy! Wy mi kiedyś pomogliście i to dwa razy. - broniła się Tess
- Więc mów. Jak to się stało, że żyjesz? - pytał szeryf
- Usiądźcie to wam wszystko opowiem- uspokoiła ich Tess i zaczęła swą opowieść. - Liz zawiozła mnie do bazy FBI. Ja włączyłam alarmy, ale nie weszłam do środka. Kiedy nastąpił wybuch, uciekłam. Wszyscy myśleli, że nie żyję, więc nikt mnie nie ścigał. Schroniłam się w lesie a kiedy wszystko ucichło, odnalazłam statek, który zostawił dla mnie Nasedo, w razie gdybym musiała uciekać. Wróciłam na Antar, ale Kavar chciał mnie zabić, więc musiałam uciekać....
- Chciał cię zabić? Dlaczego? - przerwał Kyle
- Wiem za dużo o jego przekrętach. On dzielił się e mną wszystkimi planami i bał się, że coś powiem a wtedy koniec jego marzeń o tronie. Uciekłam na ziemię a on wysłał za mną skórów. Udało mi się uciec, ale obawiam się, że mnie znajdzie. Na razie nie podejrzewa, że wróciłam do Roswell. Mam nadzieję, że mi pomożecie. Maxa nie ma a ja sama nie dam im rady. Obserwowałam was przez kilka dni i upewniłam się, że jesteście wporządku. Nie będę naginała umysłów. Nikomu! Pomóżcie mi proszę... - prosiła Tess
- Hoho!!!! Wielka Tess Harding, morderczyni i naginaczka umysłów leży u mych stóp i błaga o pomoc! Tego nigdy bym się nie spodziewał. - Kyle wybuchnął śmiechem
- Zamknij się Kyle! - uciszył go oiciec - Ok. Zaufamy ci i damy szansę. Nie zmarnuj jej! - zwrócił się do Tess, która miała ochotę walnąć Kyle'm o ścianę
- Dziękuję - uśmiechnęła sie do szeryfa
- Na razie zajmij pokój Kyle'a a potem pomyślimy. Idźcie spać bo już późno - powiedział szeryf
- Co?? A ja? Kanapa? Ok. Już nic nie mówię. - Kyle zaprowadził Tess do pokoju
- Dzięki Kyle - Tess pocałowała go w policzek a on sie uśmiechnął
- Będzie dobrze. Dobranoc. - powiedział i poszedł.
W nocy Kyle dużo rozmyślał. Wróciły do niego te wszystkie kosmiczne sprawy od których chciał uciec. Ale Tess....Zajęła jego pokój a on... On już sam nie wiedział. Ten jej pocałunek... Mimo wszystko nie czuł do niej wielkiego żalu. Kochał ją ale nie jak siostrę. Kochał??? Tak, to dobre słowo. Kiedy stanęła w progu jego domu to nawet się uciezył a jego serce dziwnie podskoczyło... Może będzie dobrze....
to by bylo na tyle...