Co dalej?
Moderators: Galadriela, Olka
Co dalej?
Witajcie uczniowie!
Wymyśliłam sobie taki temacik, który pewnie nie tylko mnie trapi, a mianowicie.....co dalej po liceum?
Jestem w II klasie liceum, za rok matura, a ja nie wiem na jakie studia mam iść, Nie wiem co bym chciała robić. To straszne!Jestem ciekawa czy Wy również macie taki problem, jeżeli nie napiszcie co zamierzacie zrobić ze swoim życiem. Dzięki!
Wymyśliłam sobie taki temacik, który pewnie nie tylko mnie trapi, a mianowicie.....co dalej po liceum?
Jestem w II klasie liceum, za rok matura, a ja nie wiem na jakie studia mam iść, Nie wiem co bym chciała robić. To straszne!Jestem ciekawa czy Wy również macie taki problem, jeżeli nie napiszcie co zamierzacie zrobić ze swoim życiem. Dzięki!
Posiedziałam sobie niedawno na stronach różnych uniwersytetów, ze studiów w Paryżu zrezygnowałam z ciężkim sercem (a co, miałam plany, pewnie, tylko że trzeba być Krezusem, żeby je zrealizować. Ja nim nie jestem.... ) I w gruncie rzeczy wyszło mi na jedno - i tak muszę zdawać historię, a co do tak zwanych fakultetów to nie muszę się rozrywać między historią a biologią... I to i to...
Pewnie, że nie tylko ciebie to trapi, Niki. Jakieś mnniej więcej 90% uczniów każdej klasy...
Pewnie, że nie tylko ciebie to trapi, Niki. Jakieś mnniej więcej 90% uczniów każdej klasy...
Cóż dla mnie Warszawa nie ma wiele uroku. Ja lubię tajemniczą, romantyczną atmosferę jednego z najstarszych uniwerków Europy- czyli naszego UJ, a zarazem jednego z najpiękniejszych naszych miast- Krakowa. Te kamienne posadzki, stare księgi o specyficznym aromacie, wiatr historii, który przenika cię i cicho szumi o dawnych wydarzeniach.
A Warszawa...cóż, mnie przytłacza. Napełniona hałasem, tłumem, zewsząd bije blaskiem szklanych szyb potężnych wieżowców. wiem, że moja nieco ''archaiczna'' dusza zle by się tam czuła.
A Warszawa...cóż, mnie przytłacza. Napełniona hałasem, tłumem, zewsząd bije blaskiem szklanych szyb potężnych wieżowców. wiem, że moja nieco ''archaiczna'' dusza zle by się tam czuła.
'' It is easier to forgive an enemy than to forgive a friend''
William Blake
William Blake
Hotri, ja mówiłam li i jedynie o UW... Który faktycznie bardzo mi się podoba. I o Krakowskim Przedmieściu, które również bardzo lubię. Pomijam całą prawobrzeżną Warszawę, tak jak i południową (ja jestem północna. U mnie jest zielono. I czysto. W miarę... ) I centrum (taaa, "duma miasta"... ).
Gmach UW jest stylowy, otoczenie ma urocze, pełno drzew... I choć jest to jeden z młodszych Uniwersytetów (1816, gdzie mu tam wiekowo do Jagiellonki) to jednak lubię historię tej uczelni tak, jak lubię np. historię Łazienek...
Polecam odwiedzić http://www.uw.edu.pl/uw_new/dzis/mapa/pan/index.htm, ale to i taknie wszystkie piękne miejsca.
Gmach UW jest stylowy, otoczenie ma urocze, pełno drzew... I choć jest to jeden z młodszych Uniwersytetów (1816, gdzie mu tam wiekowo do Jagiellonki) to jednak lubię historię tej uczelni tak, jak lubię np. historię Łazienek...
Polecam odwiedzić http://www.uw.edu.pl/uw_new/dzis/mapa/pan/index.htm, ale to i taknie wszystkie piękne miejsca.
Hotori, ja nie twierdzę, że Warszawa jest piękna (bo dla mnie nie jest), tylko że ma pewne miejsca... w których jest pięknie. Na terenie uniwersytetu można sobie spokojnie usiąść, odetchnąć, i nawet nie zdajesz sobie wtedy sprawy, że jesteś w cenrum miasta tętniącego życiem. Po prostu to miejsce ma dla mnie swój urok... odkryty kiedyś wspólnie z przyjaciółką, gdy miałyśmy za dużo czasu.
Ja wolę Gdańsk. zawsze ciągnęło mnie nad morze (chyba dlatego, żeby było się gdzie topić z rozpaczy).
Ja wolę Gdańsk. zawsze ciągnęło mnie nad morze (chyba dlatego, żeby było się gdzie topić z rozpaczy).
- Graalion
- Mroczny bóg
- Location: Toruń, gdzie 3 małe kocięta tańczą na kurhanach swych wrogów
Ja też miałem takie problemy pod koniec liceum. Wiedziałem że będę studiował na UMK. Ale nie za bardzo wiedziałem co. Bo co można wybrać, jeśli ulubionymi przedmiotami są polski i matematyka? Ech ... No nic, wybrać musiałem więc wybrałem. Czy dobrze ... w sumie sam nie wiem. Póki co jestem na tym kierunku.
"Please, God, make everyone die. Amen."
Wieczorny pacierz Scratch'a ("PvP")
Wieczorny pacierz Scratch'a ("PvP")